Page content

Steigerhouten tafel maken

steigerhouten tafel maken

Wil je zelf een steigerhouten tafel maken? Dan is de eerste stap al gemaakt. In dit artikel laat ik zien hoe je dit aan gaat pakken en waar je rekening mee moet houden. Na het lezen van dit artikel kan je je eigen steigerhouten tafel gaan maken.

Het is ondertussen wel duidelijk dat steigerhouten meubels ontzettend populair zijn. Terrassen staan er vol mee, veel interieur bladen adverteren ermee en steeds meer mensen willen het graag in hun eigen huis. Vaak is een steigerhouten meubel super goed te combineren met bijvoorbeeld een moderne inrichting. Strak combineren met stoer en robuust. Dit maakt steigerhout zo aantrekkelijk. Een steigerhouten tafel is buiten ook leuk te combineren met een steigerhouten loungestoel. De mogelijkheden zijn eindeloos met steigerhout. Vooral als je zelf je meubels kan maken. Je eigen steigerhouten tafel maken bijvoorbeeld. Waarom zou je honderden euro’s uitgeven aan dure meubelen terwijl je dit makkelijk zelf kan?

Bouwtekening steigerhouten tafel maken

Ik kan me voorstellen dat je misschien niet zo goed weet waar je moet beginnen. Geen probleem. Een bouwtekening is de ideale oplossing. De steigerhouten tafel bouwtekening die ik heb samengesteld laat jou precies zien wat voor gereedschap je moet gebruiken, hoeveel hout en schroeven je nodig hebt en hoe het meubel in elkaar gezet moet worden. Makkelijker kan haast niet toch? Omdat niet iedereen dezelfde smaak heeft, en dus niet iedereen dezelfde steigerhouten tafel wil maken heb ik maar liefst 3 bouwtekeningen gemaakt waarmee je zelf een steigerhouten tafel kan maken. Zelfs de beginnende doe-het-zelver kan het!

Met mijn bouwtekeningen kan je de volgende tafels maken:

steigerhouten tafel maken

Tafel met hoekpoten

Tafel Blokpoot

Tafel met blokpoten

Steigerhouten Tafel

 

 

 

 

 

 

Tafel met X poten

 >>> Klik hier voor de bouwtekeningen <<<

 

Een steigerhouten bartafel maken

Biertafel SteigerhoutZo’n steigerhouten tafel is natuurlijk super gaaf, maar wat dacht je van een stoere biertafel voor in de tuin? Ik heb deze tafel zelf ontworpen voor de voetbalkantine waar ik lid van ben. Het is een statafel met een uitsparing in het midden waar precies een krat bier in past. De randen zijn afgewerkt met rvs strips waaraan je je bierflesje kan openen. Met een paar krukken eraan is dit een super gezellige ontmoetingsplek waar je tot in de late uurtjes aan kan genieten. In de gratis bouwtekening laat ik je stap voor stap zien hoe je dit meubel zelf kan maken.

Download de bouwtekeningen voor de biertafel hier GRATIS

Comment Section

1 reactie op “Steigerhouten tafel maken


Door wittendorp op 13 maart 2016

Gratis bouwtekening. ps super ideeen.

Plaats een reactie


*