Page content

Steigerhouten schutting

schutting steigerhout

steigerhouten schuttingEen steigerhouten schutting is uniek! Niet alleen omdat het anders is dan de traditionele schutting met betonnen palen en betonnen onderplaten, maar vooral omdat steigerhout er populair is. Deze ruwe vorm van hout kent vele bewerkingen. Denk bijvoorbeeld aan steigerhouten bedden, lounge banken en statafels van steigerhout. En ook de steigerhouten schutting wint aan populariteit. In dit artikel hebben we een aantal tips voor je die je kunt gebruiken als je een steigerhouten schutting gaat maken.

Tip 1 – Overleg met de buren

In veel gevallen heb je helaas niet de luxe om helemaal zelf te bepalen hoe je de schutting aan gaat leggen. Een beetje overleg met de buurman is noodzakelijk om te komen tot een goede afweging van de voor- en nadelen en om te voorkomen dat het aanleggen van de schutting leidt tot een grote en eeuwigdurende burenruzie. Begin dus met een overleg met de buren en je hebt de helft van het werk al weer geregeld. Misschien wil hij dan zelfs wel mee betalen ;-).

Tip 2 – Ga op zoek naar het goede materiaal

Steigerhout is er in alle vormen en maten. Je bent waarschijnlijk op zoek naar specifiek wat langere planken, waarbij de steunpilaren van de schutting ook een rol spelen. Neem je tijd om het juiste materiaal te vinden. Ook is het handig om de materialen pas te laten bezorgen of op te halen op het moment dat je echt begint met klussen.


Tip 3 – Zorg voor een schutting met een goede poort (en een bijbehorend poortslot)

Soms maak je een schutting enkel en alleen als een erfscheiding tussen jou en de buren. Het kan echter ook zo zijn dat de schutting dient voor een meer specifieke afscheiding, bijvoorbeeld met de steeg achter het huis. Dan is een goede poort noodzakelijk. In de poort kun je dan direct gebruik maken van een aantal goede poortsloten. Dit type sloten is specifiek bedoeld om deuren, poorten en andere hekken goed af te sluiten. Met een goed poortslot voorkom je dat mensen ongevraagd en ongewenst in je tuin of woning binnen dringen.

Tip 4 – Zorg voor lekker klusweer

Je hebt er echt helemaal niets aan als je in de stromende regen aan de slag gaat. Ga dus pas werken aan de schutting als je echt de tijd hebt en als het echt lekker weer is. Alleen op die manier kun je voorkomen dat je drijfnat en met tegenzin aan de slag gaat wat het eindresultaat uit ten goede komt. Het grote voordeel is dat het welverdiende klusbiertje nog beter smaakt op het moment dat je de schutting hebt staan :-).

Tip 5 – Steigerplanken behandelen

Alvorens je gaat beginnen met het monteren van de schutting moet je goed nadenken of je de steigerplanken gaat behandelen. Het behandelen van de steigerplanken zorgt ervoor dat deze langer meegaan. Bij het behandelen met een blanke lak zal de schutting zijn originele kleur behouden. Mocht je de schutting niet behandelen zullen de steigerplanken door de regen en zon verweren en een robuuste uitstraling krijgen. Natuurlijk zijn er veel verschillende verftechnieken aan te brengen op je steigerhouten schutting. Denk hier goed over na!

Comment Section

1 reactie op “Steigerhouten schutting


Door ad van der vlies op 11 maart 2018

ik heb van steiger hout een schutting gezet deze heb ik gepotdekseld dit is een zeer fraai en robuust gezicht waardoor ik het resultaat zeer mooi vond en de kosten vielen heel erg mee
ik heb van steigerhout een schutting van vijf meter geplaatst deze heb ik gepotdekselt het resultaat is de moeite waard en de prijs was heel schap pelijk nog geen drie honderd euro

Plaats een reactie


*