Page content

Steigerhouten opbergkist

steigerhouten opbergkist

Een steigerhouten opbergkist is multifunctioneel. Je kunt er van alles in opbergen. Zo kun je er bijvoorbeeld het konijnenvoer in bewaren, tuinkussens in de schuur in opslaan, op zolder de verkleedkleren of oude schoolspullen in bewaren. De steigerhouten opbergkist kan dus zowel binnen als buiten worden gebruikt. Kortom: een steigerhouten opbergkist is multi-inzetbaar en heeft een stoere uitstraling! Maar waar moet je eigenlijk op letten als je zelf een steigerhouten opbergkist wil gaan maken?

Bouwplan steigerhouten opbergkist

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om een goed bouwplan te hebben. Hoe gaat de box er precies uitzien en hoe ga je ervoor zorgen dat ‘ie er ook echt zo uit gaat zien?

Voor de meeste doe-het-zelvers zal het maken van een steigerhouten opbergkist niet heel veel moeite vragen. Voor de personen waar dat misschien wat meer moeite voor kost is het aan te raden om zich goed voor te bereiden. Ga op internet opzoek naar een mooie opbergkist die je graag zou willen maken en probeer erachter te komen wat alle afmetingen zijn. Aan de hand van alle afmetingen kan je bepalen hoeveel hout je nodig zult hebben.

Nieuw of gebruikt steigerhout?

Je kunt een opbergkist van nieuw of gebruikt steigerhout maken. Elke planksoort heeft zo zijn eigen voor en nadelen.

De voordelen van nieuwe steigerplanken zijn dat deze maatvaster zijn, sterker, en een stuk goedkoper. De nadelen zijn dat ze nog niet de vintage look hebben net als verweerd “oud” hout en nieuwe planken zijn nog niet “uitgeleefd”. Hiermee bedoel ik dat het hout nog leeft. Het kan nog vocht bevatten, houthars en kan nog gaan krimpen.

Een voordeel van gebruikte steigerplanken is dat deze al grotendeels zijn uitgeleefd en niet meer veel zullen krimpen. Ook hebben ze de vergrijsde uitstraling wat veel mensen zo aantrekkelijk vinden aan steigerhout. Enkele nadelen zijn dat ze minder sterk zijn, een stuk duurder en minder maatvast zijn omdat ze in de loop der tijd misschien zijn krom getrokken.

Zoals je ziet zijn er nogal wat onderlinge verschillen waar je rekening mee moet houden.

Gebruik goede sloten op je steigerhouten opbergkist

In een opbergkist wil je misschien wel waardevolle spullen opbergen. Als je dat van plan bent zorg er dan voor dat je over goede sloten beschikt om de spullen in de opbergkist goed te kunnen beveiligen. Bij de meeste bouwmarkten kun je sloten halen die je kunt gebruiken voor de kist. Natuurlijk hangt het er vanaf hoe goed de kist beveiligd moet worden. Een kist die buiten staat en waarin waardevolle spullen bewaard worden moet logischerwijs beter beveiligd worden dan een kist op zolder met oude schoolspullen van vroeger.

Top 10 bouwtekeningen pakket

Tegenwoordig zijn er voor ontzettend veel steigerhouten meubels bouwtekeningen beschikbaar. Een steigerhouten opbergkist is voor veel doe-het-zelvers makkelijk te maken. Grotere meubels zoals een steigerhouten loungestoel of een statafel zijn makkelijker te maken met een bouwtekening. In het Top 10 bouwtekeningen pakket vind je 10 hoogwaardige bouwtekeningen waarmee je de meest populaire steigerhouten meubels kunt maken. Nieuwsgierig geworden? Klik hier om het Top 10 bouwtekeningen pakket direct te downloaden.

Comment Section

0 reacties op “Steigerhouten opbergkist

Plaats een reactie


*