Page content

Steigerhouten hoekbank maken doe het zelf

steigerhouten hoekbank maken

Een steigerhouten hoekbank maken is erg populair. De hoekbank is misschien wel het meest populaire meubel wat van steigerhout wordt gemaakt. Nou zijn er ontzettend veel bedrijven die voor jou een steigerhouten hoekbank maken maar waarom zou je ontzettend veel geld betalen terwijl je het ook makkelijk zelf kan maken? Hiermee bespaar je een duur arbeidsloon uit en bespaar je ook op de dure verzend (transport) kosten. Zelf een steigerhouten hoekbank maken bespaart je niet alleen geld, het is natuurlijk ook erg leuk om er zelf mee bezig te zijn. Je eigen hoekbank maken en op het eind van de dag kunnen zeggen: “Dat heb ik toch mooi zelf gemaakt”.

Steigerhouten hoekbank maken bouwtekening

Steigerhouten hoekbankZelf een steigerhouten hoekbank maken is leuk, maar dan moet je wel weten waar je gaat beginnen. Welk gereedschap heb ik nodig? Hoeveel lengtemeter steigerplanken moet ik halen of laten bezorgen? Hoe zit de constructie in elkaar? Al deze vraagstukken worden je ontnomen door gebruik te maken van de bouwtekening “steigerhouten hoekbank”.

In de bouwtekening “steigerhouten hoekbank” laat ik je in 34 stappen zien hoe jij zelf een steigerhouten hoekbank kunt maken. Je hebt hiervoor geen jarenlange klus ervaring nodig. Het is wel handig dat je een plank  kunt zagen en een schroef kunt monteren 😉 De bouwtekening legt je stap voor stap uit welke handelingen je moet verrichten. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid planken die je moet zagen, hoe je de constructie moet monteren en met hoeveel schroeven je dit gaat doen. Naast de duidelijke omschrijving wordt elke stap ondersteund door 1 of meerdere schetstekeningen waardoor het monteren haast niet fout kan gaan. Met de duidelijke zaaglijst weet je precies hoeveel planken je moet zagen en van welke lengte. Met de zaaglijst kan je ook makkelijk berekenen welke lengtes steigerplank je gaat bestellen.

Zoals ik eerder heb verteld bespaar je een hoop geld met het maken van je eigen steigerhout hoekbank. Een steigerhouten hoekbank koop je voor ongeveer €300/€400. Als je besluit het zelf te doen heb je ongeveer 55 meter steigerplank en 14 meter verbindingslat nodig. In totaal heb je 312 schroeven nodig. Gebruik je nieuwe steigerplanken dan maak je je eigen hoekbank voor nog geen €150.

Download de losse bouwtekening voor het maken van de steigerhouten hoekbank hier

Bouwtekeningen pakket

Ebook-Bouwtekeningen-PakketDe bouwtekening voor het maken van een steigerhouten hoekbank vind je in het TOP 10 Bouwtekeningen Pakket. Naast een hoekbank vind je er ook bouwtekeningen voor het maken van een steigerhouten loungestoel, een steigerhouten bank etc. Het TOP 10 Bouwtekeningen Pakket omvat mijn 10 meest populaire bouwtekeningen en biedt vele voordelen. Download het bouwtekeningen pakket direct en maak zelf je eigen steigerhouten meubels.

Succes!

 

Gemaakt met het Top 10 bouwtekeningen pakket

Hoekbank steigerhout

 

 

 

 

 

 

 

steigerhouten hoekbank maken

 

 

 

 

 

 

 

Steigerhouten hoekbank

Comment Section

3 reacties op “Steigerhouten hoekbank maken doe het zelf


Door Pep op 13 maart 2016

Mooi initiatief man 🙂 kost te veel moeite om er echt naar te kijken hehe maar leuk zo 🙂Door Desiree op 1 juli 2018

Ziet er top uit willen er zelf graag 1 maken

Plaats een reactie


*