Page content

Betonnen aanrechtblad maken

Betonnen aanrechtblad maken

Een betonnen aanrechtblad maken doe je met de tips uit dit artikel. Een betonnen aanrechtblad maken is de laatste jaren erg in populariteit toegenomen. Helaas weten niet veel mensen dat je van beton een prachtig aanrechtblad kan maken. Dit is jammer omdat de mogelijkheden met beton eindeloos zijn. Het beton kan je in elke gewenste vorm storten en is te verwerken in diverse kleuren. In dit artikel leg ik je uit hoe je zelf een betonnen aanrechtblad kan maken en waar je allemaal op moet letten. In dit voorbeeld storten we het aanrechtblad in een mal waarbij de onderkant uiteindelijk de bovenkant wordt (ondersteboven storten) voor het aanrecht.

Voorbereiding en planning

Een betonnen aanrechtblad maken vergt een goede voorbereiding en planning. Zo kom je niet onverwachts voor problemen te staan wat natuurlijk erg belangrijk is zodra je met beton gaat werken. Beton wordt snel hard dus het is erg belangrijk dat je van te voren precies weet hoe je alles aan gaat pakken en wat je hiervoor nodig hebt aan materiaal en gereedschap.

Schetstekening aanrechtbladMeten is weten: Alle maten moeten nauwkeurig gemeten worden. Het makkelijkste is om alle maten op te schrijven en te verwerken in een schetstekening. Teken de vorm van het betonnen aanrechtblad en zet alle maten erbij. Meet nauwkeurig uitsparingen voor de wasbak en kraan en verwerk deze in je schetstekening. Bedenk goed hoe dik het aanrechtblad moet worden. Aan de hand van de oppervlakte en de dikte kan je de hoeveelheid beton berekenen. Ook ga je met deze maten de mal maken voor het aanrechtblad. Dit doe je met betonplex. Betonplex is glad en makkelijk te verwerken. Het heeft de eigenschap beton makkelijk los te laten. Ideaal dus om een aanrechtblad in te storten. Als extra versteviging van het blad raad ik aan dit te bewapenen met beton gaas. Met alle afmetingen kan je het beton gaas op maat laten maken of zelf op maat zagen/knippen.

Gereedschap aanrechtblad

Gereedschap: Voor het maken van een betonnen aanrechtblad gebruiken we het volgende gereedschap.

  1. Een speciekuip: Hier gaan we het beton in aanmaken
  2. Een betonmixer of betonmolen: Hiermee wordt het beton met water (en eventueel kleurstoffen) vermengt.
  3. Een troffel: Met de troffel smeer je het beton uit in de mal.
  4. Een rei of waterpas: Hiermee gaan we over de mal om het overtollige beton er af te halen.
  5. Een accu-boormachine: Hiermee monteren we alle schroeven voor in de mal.
  6. Een schuurmachine: Met de schuurmachine gaan we het blad opschuren. Ook gebruiken we de schuurmachine voor het verdichten van het blad in de hoeken en randen.

lichtgewicht betonLichtgewicht beton: Het aanrechtblad maken we van lichtgewicht beton. lichtgewicht beton is een beton soort 30% lichter dan reguliere betonsoorten. De beton zit kant-en-klaar in 18 kg zakken. Per zak moet zo’n 3 liter water worden toegevoegd. Kijk voor alle specificaties op de website van beamix. De kant-en-klare lichtgewicht beton zakken geven per zak van 18 kg ongeveer 12 liter betonspecie. Dit is voldoende voor 0,24 m² bij een dikte van 5 cm. Als je een betonnen aanrechtblad hebt met een oppervlakte van 3 m² heb je dus 12 zakken nodig.

Uitvoering betonnen aanrechtblad maken

Bekisting met uitsparingStap 1: Als eerste beginnen we met het maken van een bekisting. Hou er rekening mee dat we op zijn kop storten. De mal moet dus in spiegelbeeld gemaakt worden. Zoals ik eerder al heb verteld is het raadzaam alle afmetingen te verwerken in een schetstekening. Dit houdt het overzichtelijk en zorgt ervoor dat je afmetingen makkelijk kan controleren. De bekisting maak je van betonplex. Het gladde betonplex zorgt ervoor dat we de mal na het storten makkelijk los krijgen. Tip: Spuit de bekisting licht in met wd-40 voordat je gaat storten. Dit zorgt ervoor dat de betonplex nog makkelijker los komt. Uitsparingen voor gaten (kranen) zijn makkelijk te maken met pvc buisjes. Uitsparingen voor wasbakken maak je gewoon van betonplex.

Stap 2: Zaag of knip alle bewapening op maat. Doe dit voor het storten. Het betongaas op maat maken vergt wat tijd en moet niet zomaar even  snel gebeuren. Neem hier de tijd voor en leg het betongaas zonodig in de mal om te kijken of je alles goed op maat hebt gemaakt.

Gereedschap aanrechtbladStap 3: Alle voorbereidingen zijn gedaan. De bekisting met e.v.t uitsparingen is klaar en ingespoten met wd-40, het betongaas is op maat, en al het gereedschap ligt klaar om beton te gaan storten. Maak wat beton aan in een speciekuip. Gebruik hiervoor de specificaties die op de zak staan. Maak bij voorkeur zoveel mogelijk beton in één keer klaar. Zorg er wel voor dat je de speciekuip nog op kunt tillen om naast de mal te zetten. Het voordeel van een grotere hoeveelheid is dat je minder tijd nodig hebt om het geheel naar een eindresultaat te brengen. Hierdoor heb je minder last van kleurverschillen en harden onderliggende lagen minder hard t.o.v. lagen die erop worden gestort.

Beton stortenStap 4: Breng de eerste laag beton aan. Met de eerste laag bedoel ik de helft van de mal vullen. Gebruik hiervoor een spatel waarmee je de beton in de mal kan spreiden. Zorg ervoor dat alle beton goed in de hoeken wordt aangedrukt. Werk de laag glad af met de spatel zodat je daarna het beton gaas makkelijk in het beton kan drukken.

Betongaas aanbrengenStap 5: Na het aanbrengen van de eerste laag lichtgewicht beton leg je de bewapening erin. De bewapening ligt op de eerste laag. Dit is precies de helft van het blad. Leg het betongaas op de laag en zorg dat deze overal bewapend is.

tweede laag aanbrengenStap 6: Na het aanbrengen van de bewapening vullen we de mal verder met beton totdat deze vol is. Duw alle hoeken nogmaals goed aan zodat het beton goed verdicht is. Geef uitsparingen extra aandacht bij het verdichten aangezien dit extra zwakke punten zijn en het blad hier het zwakst is.

Blad afstrijkenStap 7: Strijk het blad vlak af met de spatel. Tril met de schuurmachine tegen de bekisting. Hiermee zorg je ervoor dat de beton nog extra wordt verdicht. Tril niet te lang op dezelfde plek anders heb je kans op een grindkoffer (kiezels die naar beneden worden getrild). Trek vervolgens het overtollige beton eraf met een waterpas of houten lat.

Stap 8: beton afwerken 2Het grove werk is klaar. Het beton is gestort inclusief bewapening. Het beton is zo glad mogelijk afgewerkt doormiddel van de spatel en een houten lat of waterpas. Nu is het wachten totdat het beton gaat uitharden. We dekken het beton tijdelijk af met plastic zakken. Hierdoor blijft het vocht langer in het blad zitten waardoor het een betere hardheid bereikt. Laat het blad 4 dagen met rust.

Stap 9: Blad ontkistNa 4 dagen verwijder je de mal en kan je het blad eventueel opschuren. Verwijder de mal heel voorzichtig! Het blad is nog zwak en niet op optimale sterkte. Na 4 dagen heeft het blad nog niet zijn optimale hardheid bereikt. Dit is pas na 4 weken. Hierdoor kan je nog wel makkelijk oneffenheden wegschuren en het blad polijsten. Dit kan op twee manieren. De eerste manier is nat schuren. Door het beton nat te schuren krijg je het beste eindresultaat. Hier heb je wel een speciale schuurmachine voor nodig. Deze kan je huren bij Boels. Deze machines werken met diamant schuurschijven die op hoge toeren rond draaien. De tweede manier is droogschuren. Dit kan met de gewone schuurmachine. Polijsten doe je door te beginnen met een grove korrel, bijvoorbeeld korrel 60, oplopend naar een hele fijne korrel, bijvoorbeeld 400. Vergroot je stappen als volgt: 60, 120, 180, 200 en 400.

Stap 10: aqua floor sealerDe laatste stap is erg belangrijk. Het behandelen van je betonnen aanrechtblad. Het zou natuurlijk zonde zijn als er bijvoorbeeld rode wijn in trekt. Dit gaat er namelijk niet meer uit. Wat we gaan doen is het blad waterdicht maken. Dit kan met ontzettend veel producten. Google staat er vol mee. Ikzelf heb het blad behandeld met een Aqua Floor Sealer. Deze “coating” heb ik 2 keer aangebracht met een vachtrollertje. Het blad is hierdoor waterdicht en beschermt tegen ongewenste zuren en kleurstoffen. Het blad is hierdoor ook makkelijker schoon te houden.

Deze coating heb ik gekocht via deze website.

Stap 11: betonnen aanrechtblad makenMonteer het blad. Plaats je blad voorzichtig op je keuken. Vraag wat vrienden of familie om je te helpen. Het blad is erg zwaar en moet goed ondersteund worden. Vooral op plekken met uitsparingen. Monteer eventueel je kraan en spoelbak. Naden kitten we netjes af zodat er geen vocht aan de zijkant van het blad kan komen. Je blad is nu klaar voor gebruik.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben over een betonnen aanrechtblad maken, of gewoon je mening willen delen, doe dat dan gerust hieronder bij de reacties. Delen van dit artikel wordt erg op prijs gesteld!

Comment Section

50 reacties op “Betonnen aanrechtblad maken


Door Annemarie op 29 mei 2016

Hoi Sjoerd,

Hoe heb je het blad gemonteerd en hoe hou je het pvc-pijpje voor de kraan op z’n plek?


Door Sjoerd Schrijver op 29 mei 2016

Hoi Annemarie,

Op de plek waar het blad moest komen hebben we op diverse plekken montage kit gebruikt. Het pijpje voor de uitsparingen kan evt gelijmt worden aan de betonplex.

Als je nog vragen hebt stel ze gerust!

Groetjes Sjoerd


Door Stanley Pieternella op 9 april 2018

Beste heer na het lezen van Uw schrijven heb ik zin gekregen om mijn aanrecht blad zelf te aan maken ik ben al maanden bezich aan het piekeren om zelf te doen of zelf mijn aanrecht blad te gaan maken.


Door Anne op 30 mei 2016

Hi Sjoerd,

Ziet er goed uit en dank voor het delen! Zijn de kastjes waar je het blad opgelegd hebt perfect uitgelijnd? Die van mijn buitenkeuken niet, heb je nog een tip om deze hoogteverschillen op te vangen?

Groeten,

Anne


Door Sjoerd Schrijver op 30 mei 2016

Hoi Anne, mocht het blad na bevestigen wiebelen door eventuele hoogteverschillen, probeer dan de lege ruimtes op te vullen met “vullers” zoals ze deze in de bouw gebruiken. Dit zijn kunstof blokjes in diverse diktes. Timmermannen werken hier vaak mee om te stellen.

Succes!


Door Sjoerd op 19 juni 2016

Hallo Sjoerd ,

Ziet er super uit ! Maar misschien een stomme vraag. Maar hoe monteer je diE wasbak ? Normaal gesproken liggen die op het blad . Deze hangt min of meer onder het blad . Hoor het graag.

Groet Sjoerd


Door Gijs van Schaijk op 8 augustus 2016

Hallo Sjoerd,

Hoe dik is het aanrechtblad, Sjoerd?
Groetjes Gijs


Door Noëlle Niesten op 7 oktober 2016

Hoi Sjoerd,
Is het mogelijk om een mal rechtstreeks op de aanrecht te maken daarna het beton storten en de mal gewoon laten zitten.????


Door Sjoerd Schrijver op 30 december 2016

Hoi Noëlle, dat is zeker mogelijk. Echter denk ik niet dat het mooi is de mal te laten zitten aangezien het stoere dikke aanrechtblad dan niet in het zicht komt


Door Bob op 10 oktober 2016

Hallo Sjoerd,

Bedankt voor dit leuke idee! Vraag: is het niet veel makkelijker om het blad in 1x op de goede plek te storten zodat je hem niet meer hoeft om te draaien? In mijn geval wordt het blad te groot om deze om te draaien namelijk.

Groet, Bob.


Door Manon op 18 oktober 2016

Ben ook benieuwd naar antwoord hierop!
En hoe dit dan aan te pakken?


Door Sjoerd Schrijver op 30 december 2016

Beste Bob, dat is zeker makkelijker alleen het resultaat met op zijn kop storten is altijd strakker dan ter plekke storten. Door op zijn kop te storten (in betonplex) zal de beton altijd tegen een egale ondergrond gedrukt worden en dit is later de bovenkant. Bij het ter plekke storten van beton moet men zelf de bovenkant strak afwerken.


Door Yarin op 31 december 2016

Hoi stoerder, kunnen wij dit ook bij jou bestellen?


Door Sjoerd Schrijver op 8 januari 2017

Hoi Yarin, als ik hier de tijd voor zou hebben had ik dit graag voor je gedaan! Er zijn genoeg bedrijven op internet die dit aanbieden. Even googlen 😉


Door Stefan op 13 januari 2017

De Oxan die op de foto staat is niet voor het waterdicht maken volgens de importeur, hoe is jouw ervaring met vlekken enz. hiermee nu je het blad in gebruik hebt?


Door Sjoerd Schrijver op 1 februari 2017

Hoi Stefan, sorry voor de late reactie. Mijn blad is waterdicht door de behandeling. Hiervoor heb ik mijn blad wel een tijdje onbehandeld gebruikt waardoor deze al verzadigd is geraakt met water.


Door Vincent op 18 januari 2017

Sjoerd, dankzij jouw hulp heb ik een mooie plaat weten te storten. Echter ondanks het uitgebreid trillen met een oude beitel en elektrische slaghamer hebben zich toch nog belletjes gevormd. Heb je een manier voor me om deze alsnog op te vullen? Ik heb al geprobeerd met wat nieuw beton de plaat te wassen en zo hopelijk op te vullen, maar weet nog niet wat het resultaat daarvan is.


Door Sjoerd Schrijver op 1 februari 2017

Ik zou inderdaad ook proberen om met een klein papje cement alsnog de belletjes eruit te smeren.


Door Leon Thissen op 6 februari 2017

Hoi Sjoerd, ik zou dit ook graag zelf willen gaan uitvoeren. Ik ben echter bang dat mijn (Ikea) onderkasten bezwijken onder het gewicht van het aanrechtblad. Denk je dat ik die kasten extra moet verstevigen of kunnen die het gewicht wel dragen denk je ?
gr. Leon.


Door Sjoerd Schrijver op 7 februari 2017

Hoi Leon, Ik denk dat de onderkasten het wel zullen redden qua gewicht (ik geef geen garantie!) Je kan er ook voor kiezen het blad in het midden dunner te maken door het op te vullen met bijvoorbeeld hout en alleen de rand dik te maken. Succes!


Door Bram op 8 februari 2017

Hoi Sjoerd bedankt voor je duidelijke stappenplan. Wel heb ik nog een paar vragen aan je: Ik zie dat je het beton iets laat uitsteken over de kastjes. Mag ik vragen hoeveel mm/cm dit is? Hoeveel cm dik is je eigen blad en de laatste vraag: Heb je voor dit beton zelf gebruik gemaakt van kleurstoffen? of is de kleur is donkerder geworden door de sealer?
Mvg Bram


Door Sjoerd Schrijver op 23 februari 2017

Hoi Bram, het blad steekt ca. 2 cm over de kastjes. Het blad is ca. 4,5 cm dik. Mijn blad is 6 cm dik. Er is geen gebruik gemaakt van kleurstoffen en door de sealer wordt het blad iets donkerder van kleur. Succes!


Door Rein op 8 februari 2017

Hallo Sjoerd,ik zie datje een onderbouw wasbak hebt. Hoe heb je deze bevestigd?


Door Sjoerd Schrijver op 23 februari 2017

De wasbak is bevestigd met montage kit.


Door Jan op 13 februari 2017

Hey Sjoerd!
Ik zie dat de contouren van de wapening lichtjes zichtbaar zijn. Is dit eigen aan een betonnen werkblad, of lukt het dit te vermijden?

Met vriendelijke groeten,

Jan


Door Sjoerd Schrijver op 23 februari 2017

Hoi Jan, de contouren van de wapening zijn later bijgetrokken. Zorg er wel voor de de wapening minimaal 3 cm onder de bovenkant ligt.


Door Henk op 6 maart 2017

mooi gedaan Sjoerd, en heldere gebruiksaanwijzing. Ik ga binnenkort zelf aan de slag met een wastafel en ben van plan de wapening met ijzerdraad op de goede hoogte te houden. Ik sluit niet uit dat die bij jou door het trillen naar beneden is gezakt. Verder wil ik op het onderstel eerst een rups siliconenkit leggen en uit laten harden. Ik hoop dat dit ervoor zorgt dat het blad overal contact maakt. Mijn grootste uitdaging: een geintegreerde betonnen wasbak met een drain als afvoer. Heb jij of iemand anders hier tips voor?


Door Jaimy op 14 oktober 2018

Hey Henk,

Is het ondertussen gelukt om wen werkblad te storten met een geintegreerde wasbak?
Zoja, kun je mij aan een stappenplan helpen?

Gr, Jaimy


Door Sebastiaan op 28 maart 2017

Hoi Sjoerd,

Je schrijft dat je de uitsparingen voor de wasbak ook van betonplex hebt gemaakt. Op de afbeelding lijkt het alsof je ook nog een extra rand rondom deze uitsparing hebt toegevoegd. Klopt dat? Ofwel os de rand (zaagrand) van betonplex met WD40 voldoende bestendig tegen beton (makkelijk om los te maken)?


Door Jitske op 3 april 2017

hoi Sjoerd,

ziet er erg goed uit. mijn vraag aan jou. heb jij je keuken kastjes nog extra verstevigd? en denk je dat dat nodig is bij een ikea keuken?


Door Rien op 5 mei 2017

Ik lees nergens dat we het betonnen blad, als we die ter plekke storten bewapenen ( en tegelijk bekisting) met zwaluwstaart platen. Ideaal. En het verdeeld het gewicht veel beter over de kastjes.


Door Dreeze op 28 januari 2018

Inderdaad, zo heb ik mijn blad ook gemaakt: Zwaluwstaart profielen op de kastjes met een iets ruimere bekisting er om heen. Ter plekke gestort: Eerst beton met een tijdelijke lat aan de voorzijde in de bekisting. Één dikke laag tot 5mm onder de rand. dichtgetrild met de multitool gewoon in het beton.

Na drie dagen drogen de tijdelijk lat verwijderd en de bekisting afgevuld met op kleur gemengde egaline met waterglas er door voor het afsealen. Ook de egaline nog even getrild, prachtig glad blad als resultaat.


Door Sikko op 15 mei 2017

Hallo, ik heb nu ook een blad gemaakt. Heb hem nu helemaal geschuurd. eerst korrel 60 tm 240. ik vind hem mooi zo. Kan ik hem nu zo behandelen met die Oxan Aqua Floor Sealer ? of moet er nog een primer op of zoiets? Uitraard wacht ik tot het blad goed droog is.


Door Maarten op 20 mei 2017

Hoi Sjoerd, Dank voor de heldere handleiding! Ik heb er veel aan gehad bij het maken van mijn blad! Ik heb alsnog wat gaatjes in mijn blad (luchtbellen) en ik vroeg me af waarmee ik deze het beste kan vullen zonder dat ik veel kleurverschillen krijg. Ik heb Beamix111 gebruikt met een zwarte kleurstof erin.
En moet ik dan eerst schuren en polijsten en daarna vullen?


Door Arie-Jan op 25 mei 2017

Vraagje: wanneer de mal er na 4 dagen afkan en je vervolgens het blad schuurt, kan dan ook direct de coating worden aangebracht of moet je hiermee langer wachten?


Door Wilma op 28 mei 2018

Dag Arie-Jan,
Ik heb dezelfde vraag als jij destijds en ben benieuwd hor je het toen gedaan hebt: meteen afgewerkt of eerst aantal welen laten uitharden?
Wij gebruiken het blad buiten, dus hij staat ook niet droog. Kan dat kwaad?
Alvast bedankt!


Door Igor op 9 augustus 2017

Hallo Sjoerd,
Ik sta op het punt om jouw ‘handleiding toe te passen en zelf een blad te maken. ik ben wl nog aan het twijfelen of ik twee losse bladen of eentje in het werk moet storten, wil namelijk geen lelijke spleet tussen de bladen. Heb jij nog ideeën hoe ik de bekisting wegwerk als ik in het werk stort?
Alvast bedankt, Groet Igor


Door Frans Koreman op 25 augustus 2017

Hallo Sjoerd,
Kun je het bestaand

Hallo Sjoerd,
Heb een gelamineerd glad hoekblad in mijn keuken kun je deze ook als mal gebruiken als je het bestaand blad omdraaid en aan de zijkanten latten schroeft heb je volgens mij een perfecte mal. Denk je dat dit mogelijk is.
Wacht je reactie af,
Mvg Frans

Hallo sjoerd,
Heb een gelamineerd glad hoekblad op
mijn keuken


Door Frans Koreman op 25 augustus 2017

Hallo Sjoerd,
Kun je het bestaand

Hallo Sjoerd,
Heb een gelamineerd glad hoekblad in mijn keuken kun je deze ook als mal gebruiken als je het bestaand blad omdraaid en aan de zijkanten latten schroeft heb je volgens mij een perfecte mal. Denk je dat dit mogelijk is.
Wacht je reactie af,
Mvg Frans


Door Gerben Kalkman op 4 oktober 2017

Beste Sjoerd, duidelijk verhaal, ik ga het ook proberen.. Twee vragen, hoeveel kg pigment gebruik je en wat zijn je ervaringen. Tweede, meest lastige lijkt mij de plaatsing van het betongaas. Ik ben bang dat die op de bodem komt, of juist aan de oppervlakte of beide (schuin), leg je deze vast? Groet, Gerben


Door Eli op 1 januari 2018

Beste Sjoerd,
Bedankt voor de duidelijke uitleg.
Ik heb zonet adhv jouw beschrijving een blad gemaakt en ben heel erg tevreden over het resultaat.
Ik vroeg me net af of je nog steeds tevreden bent over de gekozen Aqua floor sealer of je ondertussen een andere keuze zou maken. Heb je na ruim een jaar gebruik, last van vlekvorming ten gevolge van vetten of zuren?
Alvast bedankt, groeten, Eli


Door bart op 12 januari 2018

Hi Sjoerd,
Ik heb ook net mijn eerste blad gegoten volgens bovenstaande instructie. Ik wil een paar oneffenheden weg schuren/polijsten, kreeg echter van een vriend te horen dat dat niet kan met lichtgewicht beton, dit omdat je dan de ‘piepschuim balletjes’ (welke het lichtgewicht maken) dan als het ware open schuurt. heb jij hier ervaring mee hoe dat zit?

Gr Bart


Door Norbert op 18 januari 2018

In die beton die Sjoerd gebruikt zitten geen balletjes


Door Huub op 11 maart 2018

Hi Sjoerd,
Wij hebben veel aanrechtbladen gestort in het verleden en doen dit nog steeds veel voor klanten. De methode die je hanteert is opzicht prima, maar erg zwaar. Tevens is lichtgewicht idd niet geschikt voor aanrechtbladen. Been there, done that. Naast dat lichtgewichtbeton (of ander soort gewoon beton) een soort (met of zonder kleiballetjes heeft ter vulling) kun je veel beter een GFRC beton gebruiken. Dit is Glasvezel versterkt beton wat veel en veel beter geschikt is voor aanrechtbladen. GFRC gebruiken de Pro’s ook. En wel om de volgende redenen:
-Is veel sterker dan huis-tuin-keuken- beton
-Is veel dichter dan de open structuur van “gewoon” beton
-Kan heel dun gegoten worden (waardoor) het blad echt lichtgewicht gemaakt kan worden. Je kan wel 2/3 tot van het gewicht reduceren doordat je zo dun kunt werken en alleen de randen wat dikker maakt. ( leg je dan echt met 2 personen neer ipv je rug te breken met 4 man:-)))
-GFRC heeft vaak ook extra toevoegingen die er voor zorgen dat het beton veel mooier vloeit en waardoor ook minder water hoeft te worden gebruikt. Dit verkleint weer de kans op schuurtjes, maar belangrijker: het is veel beter na te behandelen met impregneren!!!
In America zijn ze reeds veel verder met deze technologie. Google eens BuddyRhodes en concreteexchange. De twee grootse spelers uit VS op dat gebied.
Leuke blog verder…


Door Dennis op 5 augustus 2018

Zou een betonblad ook op een verplaatsbare(verrijdbare) buutenkeuken kunnen of zou dit knappen? 6cm blad zat ik aan te denken..


Door Gerben op 30 maart 2018

Ik heb prachtige betonnen bladen dankzij deze blog. Mooi zwart geworden met grafietpigment van de bouwmarkt.


Door Christina op 2 mei 2018

Moet beton storten altijd op zijn kop bij een aanrechgblad en zo ja waarom? wij hebben en aantal draagpalen in de keuken waar we omheen willen storten. Dat zou betekenen dat ik dus niet op zijn kop kan storten, maar dit ter plekke in huis zou willen doen. is dat mogelijk?


Door Perry op 6 mei 2018

Hi, zeer goed artikel.nog even een vraagje, het lakken van het betonnenblad ,na hoeveel dagen of weken kan dat gedaan worden?


Door Niels op 29 mei 2019

Ik heb gebeld met beamix en ze zeggen dat in hun lichtgewicht beton wel materiaal zit met een open structuur om het lichtgewicht te maken. Bij schuren of polijsten is er kans dat je dit openschuurt en dus gaten schuur. Hebben jullie hier geen probleem mee gehad?
Verder vroeg ik me af of je na 1,5 week uitharden nog steeds wel kunt bewerken. Wij gaan net eff weg naar buitenland voor we storten. Was benieuwd misschien heb je er ervaring mee. Grt


Door BestSadie op 31 juli 2019

I have noticed you don’t monetize bouwtekening-steigerhout.com,
don’t waste your traffic, you can earn extra cash every month with new monetization method.
This is the best adsense alternative for any
type of website (they approve all websites), for more info
simply search in gooogle: murgrabia’s tools

Plaats een reactie


*